Utazási feltételek

1. Megrendeléseket az alábbi helyeken és formákban fogadunk el:

  • Partner utazási irodáinkon keresztül.
  • Személyesen, ügyfélszolgálati irodánkban.
  • Weboldalunkon, az erre a célra kialakított online buszrendelési űrlapunk helyes kitöltésével.
  • E-mailben részletezve, előzetes telefonegyeztetés alapján a 20/5542-400 telefonszámon.

A megrendeléseket a beérkezés után 30 percen belül visszaigazoljuk.
Amennyiben a megrendelő az utazás előtti nap 19 óráig nem kapja meg sms vagy e-mail formájában az értesítést a Teddy Travel Kft.-től a pontos indulásról, úgy feltétlenül hívja fel telefonszámunkat egyeztetés céljából!

2. A megrendelés költségmentesen módosítható vagy lemondható az utazást megelőzően 24 órával. Az utazás napján lemondott megrendelések ellenértékének 50%-át, míg a 4 órán belül lemondott vagy módosított megrendelések 100%-át meg kell fizetni.

3. Amennyiben a visszaérkezés időpontja az előre egyeztetett időpontról, másik időpontra változik, akkor ezt legalább 24 órával korábban jeleznie kell felénk a megrendelőnek. Ha nem, a 2-es pontban foglaltak lépnek érvénybe.

4. Megrendelés esetén kérjük, jelezzék előre, ha extra csomagmennyiségre (2 bőrönd/fő felett) kell számítani a szállításkor.

5. Nem szokványos poggyász szállításáért (amennyiben erre egyébként van lehetőség) felárat kell fizetni (pl.: kerékpár, kutya, gyerekkocsi, stb.), melynek díja 1.500,-Ft.

6. Az aktuális árjegyzékben megadott árak Szombathelyről történő indulás esetén értendőek és nem tartalmazzák a bizonyos esetekben adott kedvezményeket, amelyekről a kedvezmények menüben tájékozódhat.
Más megyékben fekvő településről kért indulás esetén az árakat előzetesen egyeztetjük a megrendelővel.

7. Érkezéskor, egymást követő repülőgéppel érkező utasok esetén maximum 1, 5 óra várakozás előfordulhat a repülőtéren. Amennyiben bármely okból a gépkocsinak ennél többet kell várakoznia (és erre a fuvarszervezés lehetőséget ad), úgy megkezdett óránként 5.000,-Ft díjat kell az utasnak az indulást megelőzően a gépkocsivezetőnek megfizetnie.
Ha a gépkocsi nem tud 1,5 óránál többet várakozni, úgy a késve érkező utast értesítjük a következő gépkocsink indulási időpontjáról.

8. Induláskor több kiállási cím esetén max. 10 perces eltolódások előfordulhatnak.

9. Biztonsági okból a gépkocsivezető a járművet nem hagyhatja el, így a terminálban történő utas fogadásra csak külön kérés esetén van lehetőség. Az utasokat előre tájékoztatjuk, hogy érkezéskor a gépjárművünk hol fogja várni őket.

10. Nem befolyásolható események (pl. balesetből adódó útlezárás stb.) következtében előforduló késésért felelősséget nem vállalunk, azonban biztonsági útvonalakat határoztunk meg az ilyen események okozta késések elkerülése érdekében.

11. A menetidő a Kőszeg, Körmend, Sárvár háromszögbe tartozó települések címeiről az alábbi táblázatban szereplő értékeknek megfelelően alakul útviszonyoktól függően. Ennek figyelembe vételével kerül a Kőszeg, Körmend, Sárvár háromszögbe tartozó települések címeiről a kiállási időpont megadásra.

  Uticél Uticél Uticél Uticél
Időszak Budapest Bécs Graz Sármellék
Március 1-től november 1-ig 3 óra 1,5 óra 1,5 óra 1,5 óra
November 1-től március 1-ig 3,5 óra 2 óra 2 óra 2 óra

12. A gépjárműveinkben hagyott tárgyakért nem vállalunk felelősséget.

13. Az utazás lebonyolításhoz alvállalkozókat vehetünk igénybe, így az esetlegesen ezzel kapcsolatosan felmerülő kifogásokat továbbítjuk az illetékes közreműködő felé, döntést hozni azonban nem áll módunkban. Az ügyintézésben természetesen segítséget nyújtunk.

14. A szolgáltató nem tartozik felelősséggel az utassal szemben, ha az utazás elháríthatatlan külső ok (terrorizmus, sztrájk, járvány, természeti katasztrófa) miatt hiúsul meg, továbbá nem köteles megtéríteni a megrendelő kárát, ha bizonyítja, hogy a kárt működési körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Így nem terheli kártérítési felelősség az előbbi okokból származó késések esetén sem.

15. Az utazás során az utas az általa harmadik félnek és a gépjárműben okozott kárért közvetlenül tartozik felelősséggel.

16. Járatainkon az utas kötelezi magát, hogy az utazáson kizárólag akkor vesz részt, ha az általa ismert egészségi állapota ezt lehetővé teszi, illetve amennyiben nem szenved olyan betegségben, amelyre tekintettel az utazási szolgáltatás valamely részének igénybe vétele számára a megszokottnál nagyobb kockázatot jelent. Az utas az utazáson saját felelősségére vesz részt.

17. A szolgáltatás során társaságunk bizonyítható hibája kapcsán felmerülő károkért kártérítési felelősséget vállalunk.

18. A szolgáltatás a fenti feltételek elfogadásával vehető igénybe. Megrendeléskor a részvételi jegy átvételével az utas elfogadja a feltételeket. A részvételi jegy kiadása a megrendelést felvevő feladata és felelőssége.

19. A megrendelőket minden esetben telefonon felkeressük, hogy egyeztessük az utazási időpontokat és fizetendő díjakat.

20. A díj megfizetése történhet a partner utazási irodáinknál készpénzben vagy átutalással, illetve készpénzbefizetéssel a Teddy Travel Kft., CIB BANK vezetett 10700127-70358898-51100005 számú bankszámlájára.

21. A befizetéseknél ügyelni kell arra, hogy a fizetendő összeg az indulás előtti napig rendezve legyen, mert ellenkező esetben a szolgáltatást cégünk egyoldalúan felfüggesztheti.

A megrendelő a szolgáltatások igénybevételének feltételeit az utazásra való jelentkezésekor elfogadja, tudomásul veszi, és tudomásulvételét aláírásával igazolja. Amennyiben a megrendelő több személy részére rendeli meg a szolgáltatásokat, aláírásával utastársai nevében is nyilatkozik, illetve szerződéseket köt.Elérhetőségek

Teddy Travel Kft.

9761 Táplánszentkereszt,
Rákóczi F. utca 44.
Telefon: +36-20/554-2400
E-mail küldése
Teddy Travel Kft. - MagyarTeddy Travel Kft. - DeutschTeddy Travel Kft. - EnglishTeddy Travel Kft. - Italiano